UNDER 45 ÅR: Apotekforeningen skriver at av de mer enn 20 000 personene som så langt har fått covid-19-vaksine i apotek, er over halvparten under 45 år. Illustrasjonsbilde: Vidar Sandnes Foto:

UNDER 45 ÅR: Apotekforeningen skriver at av de mer enn 20 000 personene som så langt har fått covid-19-vaksine i apotek, er over halvparten under 45 år. Illustrasjonsbilde: Vidar Sandnes

Foto:

Unge voksne står for over halvparten av covid-19-vaksinering gjort i apotek

Av de mer enn 20 000 personene som så langt har fått covid-19-vaksine i apotek, er over halvparten under 45 år.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

– Det viser at apotekene kan være et viktig supplement for grupper det ellers er vanskelig å nå, uttaler Hanne Andresen i Apotekforeningen i en pressemelding.

1500 vaksineres daglig

Apotekforeningen skriver at det er over 1500 personer daglig som vaksineres i apotek.

Vaksinering mot covid-19 i apotek har blitt mulig gjennom et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, KS, Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og apotekbransjen.

Det er blant annet laget en standardavtale som kommuner og apotek kan bruke, og apotek har fått en takst for vaksinering. Vaksinering i apotek er gratis.

160 apotek tilbyr vaksinering

Det er nå 160 apotek som tilbyr koronavaksinering på vegne av kommuner. Det er 55 kommuner som har inngått avtaler med apotek om vaksinering. Samlet bor en tredjedel av landets innbyggere i disse kommunene, skriver Apotekforeningen.

– Det fungerer godt å bruke apotekene som et supplement til kommunens tilbud. Det er veldig morsomt å se i praksis. Vi er glade for og stolt av at kommunene bruker den standardavtalen som vi har laget for samarbeid med apotek, uttaler helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Powered by Labrador CMS