SKAL KJEMPE FOR FAGET: – Jeg tror rett og slett at fagområdet er litt usynlig for en del som søker videregående utdanning, og at det går under radaren, sier Ken Tesaker, ny styreleder i Norsk Farmasøytisk Selskap, om farmasifagets rolle.  Foto: Teriak

SKAL KJEMPE FOR FAGET: – Jeg tror rett og slett at fagområdet er litt usynlig for en del som søker videregående utdanning, og at det går under radaren, sier Ken Tesaker, ny styreleder i Norsk Farmasøytisk Selskap, om farmasifagets rolle. 

Foto: Teriak

Ken Tesaker er ny styreleder i Norsk Farmasøytisk Selskap

Tesaker, som er daglig leder i konsulentselskapet Teriak, tar over stafettpinnen etter Unni Hjelmaas i Legemiddelverket.

Publisert

– Jeg har ikke sittet i NFS-styret før, og kommer inn utenfra som ny styreleder. Men jeg kjenner NFS godt som mangeårig medlem, og har også vært leder av programkomiteen for årets Farmasidagene, forteller den ferske styrelederen til DM Pharma.

Bred bransjeerfaring
Ken Tesaker er utdannet farmasøyt fra Universitet i Oslo og har en Master of Business Administration fra NHH. Han er daglig leder og partner i Teriak AS, der han jobber med analyser og evalueringer, strategisk rådgivning og -implementering samt som prosjektleder og interimleder i privat og offentlig legemiddelsektor. Tesaker har lang ledererfaring fra apotek, apotekkjede, grossist, sykehusapotek og konsulentbransje.

Står bak Farmasidagene
Norsk Farmasøytisk Selskap (NFS) er for mange i legemiddelbransjen kanskje mest kjente som arrangøren av de årlige Farmasidagene. Selskapet ble grunnlagt i 1924 av en gruppe entusiastiske og faginteresserte farmasøyter i apotek og ved Universitetet i Oslo. Selskapet jobber med å fremme utviklingen innen norsk farmasi så vel vitenskapelig som praktisk, og fremme samholdet mellom den farmasøytiske etats samtlige medlemmer. Daglig leder i selskapet er Hege Helm. 

Tesaker forteller at det var enkelt å si ja da valgkomiteen spurte om hans kandidatur.

– Jeg og selskapet brenner for at farmasøyter skal brukes rett i samfunnet. De er viktige for å samle folk fra hele bransjen, og gjør mye bra for å vedlikeholde kunnskapen til farmasøyter, samt skape en debattarena for problemstillinger og diskusjon.

Klare for fysisk kongress igjen
– Hvordan ligger dere an med planleggingen av årets Farmasidagene, som i november endelig skal arrangeres fysisk igjen?

– Vi nærmer oss avslutningen av planleggingen, og regner med å være ferdige i løpet av en måneds tid. Tema for årets hovedprogram er innovasjon, og vi håper virkelig vi får samlet mange farmasøyter og andre legemiddelinteressere. Vi hadde rundt 700 påmeldte sist gang det var Farmasidageen fysisk, og målet er jo enda flere i år.

– Hva vil være de viktigste sakene du og styret skal jobbe med i tiden som kommer?

– Styret har allerede i forkant av at jeg kom inn som styreleder arbeidet med en oppdatert strategi, og denne skal ferdigstilles med det nye styret. Det vi kan si nå er at vi skal jobbe for at farmasikompetansen blir brukt godt i samfunnet.

Vil synliggjøre farmasien
Tesaker sier han personlig er opptatt av at studentbasen og elever i videregående skole som er naturvitenskapelig interesserte forstår at det finnes et farmasistudium de kan søke på, og at de ser hvilke muligheter det kan gi.

– Med en unik kombinasjon av medisin, biologi, kjemi og ingeniørfag burde det være mer populært, og vi er opptatt av at bransjen får tak i de mest ambisiøse og dyktige hodene. Jeg tror rett og slett at fagområdet er litt usynlig for en del som søker høyere utdanning, og at det går under radaren.

Powered by Labrador CMS