VANSKELIG FOR BRITISKE APOTEK: – Apotekene har utsatt det uunngåelige ved å underinvestere i bedriftene og likvidert midler for å overleve, sier Leyla Hannbeck, administrerende direktør i Association of Independent Multiple Pharmacies. Illustrasjon: Getty Images Foto:

VANSKELIG FOR BRITISKE APOTEK: – Apotekene har utsatt det uunngåelige ved å underinvestere i bedriftene og likvidert midler for å overleve, sier Leyla Hannbeck, administrerende direktør i Association of Independent Multiple Pharmacies. Illustrasjon: Getty Images

Foto:

Stadig flere apotek legges ned i England - etterlyser støtte

I løpet av årets første åtte måneder har det blitt stengt 155 apotek i England. Det er over 70 prosent flere stengte apotek sammenlignet med samme periode i fjor.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Det skriver The Pharmaceutical Journal.

I 2020 har 155 apotek blitt lagt ned i England. Samtidig har det blitt åpnet 19 apotek. Totalt er det altså 136 færre apotek. Det er 77 prosent flere nedstengninger sammenlignet med 2019, hvor det ble stengt 111 apotek, mens det på samme tid ble åpnet 34 apotek. Totalt for samme periode i 2019 var det en nedgang på 77 apotek.

Ifølge Statista.com var det registrert over 11 500 apotek i England.

Etterlyser støtte
Leyla Hannbeck, administrerende direktør i Association of Independent Multiple Pharmacies sier dette bare er toppen av isfjellet. 

– Apotekene har utsatt det uunngåelige ved å underinvestere i bedriftene og likvidert midler for å overleve, sier hun til The Pharmaceutical Journal.

Hun sier det er oppløftende ord som kommer fra statlig hold om rollen apotekene har som inngangsdør til helsevesenet, men etterlyser hurtig finansiell støtte fra statlig hold.

– Uten hurtig støtte vil apotekene lide, og det samme vil lokalsamfunn.

Kjedeapotek stenges
Det britiske farmanettstedet har tidligere omtalt at så mye som 85 prosent av alle apotek i England kan gå med økonomisk underskudd innen 2024.

Av de stengte apotekene er det flest kjedeapotek som har blitt nedlagt. 79 var Boots-apotek, ni var LloydsPharmacies-apotek, fem Well-apotek og fem Rowlands-apotek.

Powered by Labrador CMS