FORNØYD MED NY INVESTOR: – Vi ser helt klart synergieffekter. Apotea har jo gått opp denne stien i Sverige, og vi vil kunne ta del i mye kunnskap og erfaring fra dem som vi håper å kunne dra god nytte av, sier Apotera-sjef Patrick Hjetland.

Foto: Apotera

Svenske Apotea investerer i norske Apotera

Det norske nettapoteket Apotera har vokst til en omsetning på over 100 millioner kroner siden 2020. Nå får de den svenske markedslederen Apotea inn på eiersiden. – Får eierandel på rundt 50 prosent, sier Apotera-sjefen.

Publisert

Det meldte selskapet i en pressemelding onsdag.

Apotea har drevet nettapotek i Sverige i over ti år, og hadde i 2021 omsetning på hele 4,6 milliarder kroner. Det gjør selskapet til den klart største aktøren på det svenske nettapotekmarkedet. Med mål om å bli Nordens største nettapotek går de nå inn på eiersiden i både norske Apotera og finske Apomera.

Norske Apotera har derimot kun vært i bransjen i litt over to år, men har allerede blitt blant de største rene nettapotekene i landet, med en omsetning på over 100 millioner kroner i året.

Taus på spørsmål om majoritetseier

Patrick Hjetland, administrerende direktør i det norske nettapoteket Apotera, sier til DM Pharma at han ikke kan gå inn på hvilken konkret sum svenske Apotea investerer.

– Men jeg kan si at de kommer inn med en eierandel som er på rundt 50 prosent.

– Vil det si at de blir majoritetseiere i selskapet?

– Jeg kan vel egentlig bare si per nå at de har en eierandel på rundt 50 prosent, sier Hjetland.

– Hvordan har dere lyktes med å få en så stor nettapotek-aktør inn på eiersiden?

– Det var egentlig de som tok kontakt med oss for en god stund siden, og vi har hatt en god, hyggelig og ikke minst lærerik dialog siden da. Vi ble til slutt enige om at de ville inn på eiersiden i Apotera.

God utvikling siden 2020

– Hvordan vil du beskrive utviklingen til deres norske nettapotek Apotera?

– Vi startet opp sommeren 2020, og har hatt bra vekst siden den gangen. Vi vil i år ha en omsetning på over 100 millioner kroner, så vi er godt fornøyde med vår utvikling. Vi er opptatte av det enkle, med et stort sortiment, gode priser og rask levering, sier Apotera-sjefen.  

– Er det konkrete utviklingsplaner for nettapoteket deres nå når dere styrkes på eiersiden?

– Vi ser helt klart synergieffekter. Apotea har jo gått opp denne stien i Sverige, og vi vil kunne ta del i mye kunnskap og erfaring fra dem som vi håper å kunne dra god nytte av, sier Hjetland.

Ifølge pressemeldingen fra Apotera utgjorde det norske apotekmarkedet cirka 43,5 milliarder kroner i 2021. Netthandel med apotekvarer er fortsatt i en veldig tidlig fase sammenlignet med Sverige, og kun noen få aktører utfordrer de tre store fysiske apotekaktørene.

Det svenske markedet oppgår til nærmere 50 milliarder kroner og e-handel er den raskest voksende kanalen. Også i Sverige finnes det et fåtall aktører i form av kjeder og rene onlineselskaper.