GODE MINNER: – Det har vært spennende å lede samarbeidet mellom apotekene, som jo er konkurrerende virksomheter, for å få til en felles bransjeløsning. Jeg har veldig gode minner fra den tiden, sier tidligere DIFA-sjef Ingar Dahl. Nå satser han på egen konsulentvirksomhet. Arkivfoto: Apotekforeningen Foto:

GODE MINNER: – Det har vært spennende å lede samarbeidet mellom apotekene, som jo er konkurrerende virksomheter, for å få til en felles bransjeløsning. Jeg har veldig gode minner fra den tiden, sier tidligere DIFA-sjef Ingar Dahl. Nå satser han på egen konsulentvirksomhet. Arkivfoto: Apotekforeningen

Foto:

Tidligere DIFA-sjef Ingar Dahl satser på eget selskap

Da apotekenes nye bransjeløsning EIK var klar i fjor høst, kjente Ingar Dahl på behovet for nye utfordringer. Sammen med to tidligere DIFA-ansatte satser han nå på konsulenttjenester innen e-helse med Konsilito.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Høsten 2021 markerte en milepæl for Ingar Dahl. Da ble 1.1-versjonen av EIK, apotekenes nye bransjesystem, godkjent og levert av Capgemini til DIFA AS, etter flere runder med utsettelser. Dahl hadde da gjennom flere år vært tett involvert i prosjektet for å utvikle og levere EIK-løsningen, de siste årene som daglig leder.

– Det var en milepæl, og det føltes naturlig å skille lag der, i stedet for å være med på videre drift og forvaltning av EIK. Jeg ville finne på noe nytt etter en del år i DIFA.

Vil bli ettertraktet helsepartner
Resultatet ble Konsilito, en konsulent- og rådgivningstjeneste innen Helse-IT og e-helse. Ifølge Dahl hadde selskapet sin spede begynnelse i fjor høst, men er nå i gang med sine første oppdrag. Selskapet har nå fire ansatte, hvorav Dahl og to andre kolleger kommer fra DIFA.

– Jeg så at det ikke var noen andre som spisset seg mot helse og omsorg på de tre områdene vi ønsker å satse på: Produktutvikling og eierstyring, sikkerhet, personvern og etterlevelse og arkitektur og teknologi, sier Dahl til DM Pharma, og legger til:

– Med den lange erfaringen jeg har fra både DIFA og lederroller i det offentlige, blant annet i Direktoratet for e-helse og Helsedirektoratet, har jeg selv erfart at det er få som har evnet å være den store støtterollen for eier- og bestillersiden, og som er gode på disse tre områdene. Det håper jeg vi kan være, sier han.

Hentet inn DIFA-kolleger
Med seg fra DIFA har Dahl rekruttert Kristine Storvik, som var personvernombud i DIFA, og i løpet av sommeren begynner Ragna Hanum, som har vært assisterende daglig leder i DIFA.

– Det er ikke slikt at jeg har rekruttert med meg disse to aktivt fra DIFA, de har selv oppsøkt og ønsker å være en del av dette. Og hvis de uansett har søkt seg til noe annet, så er de hjertelig velkomne til oss, sier Dahl.

– Stort og krevende prosjekt
– Hvordan vil du beskrive tiden i DIFA og arbeidet med EIK?

– Det har vært et stort og krevende prosjekt for alle parter. Samtidig har jeg opplevd styrke i lojaliteten til at dette skulle gjøres og leveres, og spesielt på slutten opplevde jeg sterk lojalitet til å stå ved tidligere beslutninger og få til en leveranse. Det har vært spennende å lede samarbeidet mellom apotekene, som jo er konkurrerende virksomheter, for å få til en felles bransjeløsning. Jeg har veldig gode minner fra den tiden. Jeg er litt stolt av å ha vært med på å lage og levere EIK, sier han.

I sin nye jobb i Konsilito er Dahl for tiden i ett aktivt oppdrag, og de leverer nå tilbud til forskjellige aktører.

– Vi ser at det er et hett marked ute der for tiden, så jeg er ikke veldig bekymret for at våre nyansatte ikke skal ha noe å gjøre. Jeg er mer bekymret for å klare å rekruttere de riktige personene i dette markedet, for det er kamp om de gode hodene for tiden, avslutter Dahl.

Powered by Labrador CMS