Apotek 1: – Klare til å gå i gang så snart Eik er klar

Både Apotek 1 og Boots opplyser at de ligger godt an med sine respektive apoteksystem. – Vi bruker store ressurser i både design, utvikling og testing, sier kommunikasjonssjef Silje Ensrud i Apotek 1.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

GLEDER SEG TIL NYTT SYSTEM: Silje Ensrud, kommunikasjonssjef i Apotek 1. 

      
        Foto: Apotek 1
GLEDER SEG TIL NYTT SYSTEM: Silje Ensrud, kommunikasjonssjef i Apotek 1.  Foto: Apotek 1

Apotekenes kommende bransjesystem Eik blir på nytt forsinket. Tidligere i november meldte Apotekforeningen at det nå satses på utrulling i apotekene i september 2021.

Utrullingen av Eik er avhengig av at apotekjedenes egne systemer, som skal samhandle med Eik, er klar til samme tid. 

Les også: NMD om Eik-forsinkelser: – Det har vært noe frustrasjon

Ensrud i Apotek 1 sier apotekkjeden gleder seg enormt til de får sitt nye apoteksystem, som har fått navnet Alfa.

– Dette er et system som designes og bygges av og for Apotek 1-ansatte, slik at det skal være et system som gjør hverdagen enklere for de som jobber i apotek – og som svarer på kundens behov, skriver Ensrud i en e-post til DM Pharma.

– Langt flere muligheter enn FarmaPro
Hun forteller videre at se opplever et stort engasjement blant sine ansatte, der mange har store forventninger til hva kjedens skreddersydde apoteksystem skal inneholde.

– Løsningen skal både samhandle godt med EIK og andre integrasjoner som apotekansatte bruker i sitt arbeid. Ambisjonen er å bygge et sømløst system som er mer brukervennlig, med et mer moderne design og brukergrensesnitt, og som har langt flere muligheter enn FarmaPro har i dag.

– Det er planlagt at Eik skal være klart til utrulling i apotek i september neste år. Ligger dere i rute for å være klar med deres løsning til det tidspunktet?

GOD FREMDRIFT I BOOTS: Anne Margrethe Aldin Thune, kommunikasjonssjef i Boots Norge. 

      
        Foto: Boots
GOD FREMDRIFT I BOOTS: Anne Margrethe Aldin Thune, kommunikasjonssjef i Boots Norge.  Foto: Boots

– Vi har arbeidet godt med vårt apoteksystem og er klare til å gå i gang så snart EIK er klar til utrulling. Vi bruker store ressurser i både design, utvikling og testing, og planlegger nå for en god utrullingsprosess med et nøye planlagt opplæringsløp med godt dokumenterte metoder.

– Avhengigheter til andre systemer
– Hvilke typer utfordringer har dere støtt på i utviklingen av deres løsning? Har dere opplevd forsinkelser/utsettelser slik som man har sett i EIK-prosjektet?

– Det er naturlig å møte på en del utfordringer når du arbeider med store og komplekse utviklingsprosjekter. Vi har blant annet mange avhengigheter til andre systemer, for eksempel til Eik-plattformen som må fungere for at vårt system for eksempel kan hente reseptinformasjon. Forsinkelser med Eik-plattformen fører dermed til en tilsvarende forsinkelse her hos oss, skriver Ensrud.

– God og løpende dialog med Eik-prosjektet
Kommunikasjonssjef i Boots Norge, Anne Margrethe Aldin Thune, skriver i en e-post at Boots Norge har god fremdrift i arbeidet med den nye apotekløsningen, og jobber nå spesielt med de mest apoteksnære delene av løsningen, som også er tettest koblet mot EIK.

– I samarbeid med våre leverandører utvikler og tester vi nå fortløpende funksjonalitet på en moderne plattform som skal skape gode og effektive opplevelser i apotekene, både for våre medarbeidere og kunder. Utfordringene vi møter på er i første rekke relatert til å knytte de ulike delene av vår nye løsning sammen, slik at det hele flyter som det skal helt fra sortimentsplanlegging, gjennom vareforsyning og apotek til regnskap. Vi har en god og løpende dialog med EIK-prosjektet og planlegger etter den gjeldende tidslinjen for EIK, som tar hensyn til at de ulike kjedene er på litt ulike stadier i sin implementering.

Powered by Labrador CMS