Tjener best: Administrerende direktør i Apotek 1 Gruppen, Øyvind Winther, tjente 8,3 millioner kroner i 2017. Det er dobbelt så mye som administrerende direktør i Boots, Margrethe Sunde.  Foto:
Tjener best: Administrerende direktør i Apotek 1 Gruppen, Øyvind Winther, tjente 8,3 millioner kroner i 2017. Det er dobbelt så mye som administrerende direktør i Boots, Margrethe Sunde. Foto:

Apotekdirektør på lønnstoppen blant norske selskaper

Kapitals liste over Norges 500 største selskaper har Apotek 1, Norsk Medisinaldepot og Alliance Healthcare på sin topp 100-liste.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I oversikten kommer også lønnsnivået til de administrerende direktørene i selskapene, ettersom de i sitt årsregnskap er pålagt etter regnskapsloven å føre oversikt over lønnsnivået i toppledelsen.

Apotek 1 på topp

Alle konsernsjefene i de tre største apotekkjedene i landet har havnet på denne listen, som viser lønnsnivået for 2017. På topp av de tre apotekkjedene finner vi lederen for Norges største apotekkjede, Apotek 1 Gruppens Øyvind Winther. Han hadde i 2017 en lønn på 8.374.750 kroner. Apotek 1 er det 59. største selskapet i Norge.

Til tross for at lønnen er dobbelt så høy som lønnen til administrerende direktør i Alliance Healthcare Norge, Margrethe Sunde, viser tallene faktisk en betydelig forskjell i lønn fra 2016. Den gangen hadde Winther ifølge oversikten en lønn på 9.471.198 kroner. Det er en reduksjon i lønn på over én million kroner fra 2016 til 2017.

På spørsmål om hvorfor lønnen er mye lavere for Apotek 1-sjefen mellom 2016 og 2017 sier kommunikasjonssjef i Apotek 1, Kjersti Solberg Hofstad, at det er vanskelig å svare på årsaken til lønnsnedgangen på stående fot.

– Apotekbransjen opplever for tiden omorganiseringer og nedskjæringer. Hvordan reflekteres dette i toppledelsens lønnsnivå?

– Vi kommenterer på generelt grunnlag ikke lønnsnivået i Apotek 1 Gruppen, sier Hofstad i en kommentar.

Inn på listen

Norsk Medisinaldepot (NMD) kom i 2017 inn på listen over Norges hundre største selskaper på en 99.plass. Selskapet eier Vitusapotek-kjeden og er grossist. Administrerende direktør Ros-Marie Soo Yeun Grusén fikk ifølge oversikten utbetalt 7.185.000 kroner i lønn i 2017.

Til tross for at Alliance Healthcare ligger åtte plasser over NMD på topp 100-listen over Norges største selskaper, tjener administrerende direktør i Alliance Healthcare Norge, Margrethe Sunde, tre millioner kroner mindre enn NMD-direktøren med 4.077.642 kroner. Selskapet eier apotekkjeden Boots. 

Powered by Labrador CMS