ALLTID BEREDT: – Det har vært høyt trykk på munnbind siden starten av måneden, så vi var ekstra godt forberedt da munnbindanbefalingene kom, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth.  Foto:

ALLTID BEREDT: – Det har vært høyt trykk på munnbind siden starten av måneden, så vi var ekstra godt forberedt da munnbindanbefalingene kom, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth. 

Foto:

Farmasiet med storsalg av munnbind etter nye anbefalinger

Kun én time etter at helsemyndighetene anbefalte bruk av munnbind i kollektivtransporten i Oslo og Indre Østfold, hadde nettapoteket Farmasiet solgt 40 000 munnbind.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

– Det har vært høyt trykk på munnbind siden starten av måneden, så vi var ekstra godt forberedt i går da munnbindanbefalingene kom. Selv med 40.000 munnbind solgt i timen etter pressekonferansen fortsatte pågangen gjennom hele kvelden, forteller daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth, i en kommentar fra selskapet.

Fra og med i dag – mandag 17. august – og 14 dager fremover vil det bli anbefalt å bruke munnbind i kollektivtrafikken i Oslo og Østfold-kommunene Indre Østfold, Rakkestad, Skiptvedt og Marker.

Ifølge Farmasiet ble over halvparten av munnbindene som ble solgt fredag kveld til kunder fra nettopp Oslo og Indre Østfold. Ifølge Furuseth hadde nettapoteket kjøpt inn ekstra leveranser av munnbind i forkant av fredagens pressekonferanse.

– I tillegg kommer det inn et parti med over 300 000 munnbind på mandag, sier han.

Selv om salget av engangsmunnbind nå når nye høyder, har regjeringen presisert at tøymunnbind er et godt alternativ til kirurgiske munnbind.

Powered by Labrador CMS