FORNØYD: - Vi er svært glade for at vi har fått fornyet tillit, sier administrerende direktør Anders Larsson i Alliance Healthcare Norge om den nye avtalen. Foto: Boots Norge
FORNØYD: - Vi er svært glade for at vi har fått fornyet tillit, sier administrerende direktør Anders Larsson i Alliance Healthcare Norge om den nye avtalen. Foto: Boots Norge

Fikk ny grossistavtale med RHF-ene og Forsvaret

Alliance Healthcares grossistavtale med de fire regionale helseforetakene og Forsvaret anslås å være verdt opp mot 1,9 milliarder kroner årlig.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Den nye avtalen om grossisttjenester for legemidler vil tre i kraft fra 1. februar 2021. Det er sykehusapotekforetakene i de fire regionene som har gjennomført anskaffelsen på vegne av de fire regionale helseforetakene (RHF-ene).

Legemiddelgrossisten Alliance Healthcare Norge AS er også leverandør i det gjeldende anbudet. Avtalen inkluderer et større beredskapslager enn i forrige avtale.

 - De regionale helseforetakene er godt fornøyd med å få denne avtalen på plass. Ikke minst betyr dette mye for beredskapen i en tid som preges av ustabil tilgang på legemidler, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine M. Lofthus i en pressemelding.

Det er også nytt at leveranser til Forsvaret er innlemmet i avtalen, som utover dette omfatter de regionale helseforetakene, Lovisenberg Diakonale Sykehus, Diakonhjemmet Sykehus. Det var Helse- og omsorgsdepartementet som i januar 2019 ba RHF-ene vurdere mulighet for et innkjøpssamarbeid med Forsvaret.

- Svært glade

Varigheten på avtalen er fire år, og RHF-ene kan utøve opsjoner på 2+2 år. I praksis betyr det at avtalen potensielt kan strekke seg over åtte år.

- Vi er svært glade for at vi har fått fornyet tillit, sier Anders Larsson, administrerende direktør i Boots Norge/Alliance Healthcare Norge til Dagens Medisin Pharma om avtalen.

- Alliance Healthcare har som målsetning å være Norges ledende legemiddelgrossist. Vi er stolte av at investeringene vi har lagt ned for å sikre kvaliteten i leveransene og sikkerhet i legemiddelforsyningen gjør at helseforetakene ønsker å fortsette samarbeidet.

Powered by Labrador CMS