Fra venstre: Sayeh Ahrabi fra Legemiddelverket (mentor), Victoria Jeaninne Valerón Bergh, Eirin Berge Steinshamn og Kristi Henjum, under midtevalueringstreffet til mentorordningen i januar. Foto: Hege Helm

Godt utbytte av mentorprogram for unge farmasøyter

– Har fått enda bedre oversikt over bransjen jeg jobber i, sier Eirin Berge Steinshamn. 

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Mentor Britt Wolden, avdelingsdirektør for vaksine hos Folkehelseinstituttet, og adept Eirin Berge Steinshamn, som jobber i Apokus. Foto: Hege Helm

Mentorprogrammet for unge farmasøyter er i ferd med å avsluttes for året 2016/2017. I år har elleve unge farmasøyter deltatt som adeptere, og de har alle har hatt møter med hver sin erfarne mentor.

Programmet er arrangert av Norsk farmasøytisk selskap, og gir unge farmasøyter mulighet til å diskutere og reflektere rundt egen karriereutvikling, mens mentorene får impulser fra unge og engasjerte mennesker. Det er blitt arrangert siden 2010. 

Møte hver sjette uke
Adeptene er relativt ferske innen faget, og har med dette mulighet til å få tips og råd av mentorer, som har jobbet lenge innenfor farmasien.

En av adepterne som har deltatt i år er Eirin Berge Steinshamn med mentor Britt Wolden, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet. Berge Steinshamn, som jobber som kursutvikler i Apokus, er svært fornøyd med deltakelsen.

– Jeg har hatt møter med mentoren min cirka hver sjette uke i løpet av året. Det var jeg som kunne sette agendaen for møtet og ofte diskuterte vi gjerne konkrete målsettinger jeg ønsket å sette meg. Mentoren kunne også anbefale ulike oppgaver til neste møte, sier hun.

Bedre oversikt
Berge Steinshamn forteller at et konkret mål kunne være å bli bedre kjent med seg selv og sine personlige egenskaper som man kan dra nytte av i arbeidslivet – uavhengig av hvilken jobb man har.

– Det har vært veldig lærerikt. Du må gjøre mye av jobben selv, mentoren gir deg ikke alle svarene. Jeg har fått hjelp til å se meg selv utenfra og fått enda bedre oversikt over bransjen jeg jobber i, sier Berge Steinshamn, som anbefaler andre unge farmasøyter å melde seg på. 

– Fin måte å følge profesjonen
Eirins mentor, Britt Wolden, har deltatt som mentor i programmet de siste fem årene. Hun forteller at det er spennende å få brukt kompetansen sin på nye måter. 

– Samtidig får man et innblikk i hva som opptar unge farmasøyter i dag, og jeg syns det er en fin mulighet til å følge med i profesjonsutviklingen. Rollen som farmasøyt har forandret seg ettersom samfunnet er i utvikling, og både utdanningen og behovet er annerledes nå enn da jeg var nyutdannet, sier hun.

Wolden påpeker at hun ikke skal gi adepten et svar på hennes problemstillinger, men snarere være en veileder.

– Jeg stiller på en måte min erfaring til disposisjon, og kanskje utfordrer adepten litt. Eirin og jeg har hatt mange fine diskusjoner, og hun ble kanskje litt flinkere til å utforske områder hun selv ønsket. 

Powered by Labrador CMS