FIKK PRIS: Hedvig Nordeng mottok prisen for Årets farmasøyt 2016 under markeringen av Verdens farmasøytdag. Foto: Øyvind Bosnes Engen

Hedvig Nordeng ble Årets farmasøyt

Ble hedret for engasjement rundt riktig legemiddelbruk blant gravide.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Hedvig Nordeng, professor ved Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo og forsker ved Folkehelseinstituttet, ble hedret med utmerkelsen Årets farmasøyt 2016. Tildelingen fant sted under markeringen av Verdens farmasøytdag på Litteraturhuset i Oslo mandag.

I begrunnelsen påpekes blant annet Nordengs forskning og annet arbeid for sikkerhet ved legemiddelbehandling av barn og gravide.

– Et forbilde for andre
Under tildelingen løftet leder Tove Ytterbø i Norges Farmaceutiske Forening blant annet frem at Nordeng har vært en pådriver både for opprettelsen av en fagredaksjon i Norsk Farmaceutisk Tidsskrift, og for opprettelsen av en legemiddelinformasjonstjeneste på nett og telefon for gravide og ammende.

– Hedvig Nordeng er med sitt faglige engasjement for deling av informasjon på et forståelig språk et forbilde for farmasøyter, uttalte Ytterbø i begrunnelsen for prisen.

Gravide og ammende
Nordeng benyttet takkeforedraget til understreke viktigheten av god legemiddelinformasjon til gravide og ammende, og pekte på hvilken rolle apotekene spiller i så måte.

– Å få denne prisen fra mine egne, er en spesiell anerkjennelse, og det betyr utrolig mye. Jeg har også lyst til å takke alle farmasøyter der ute som jobber i det daglige med legeimidler til gravide og ammende, uttalte Nordeng under tildelingen.

Powered by Labrador CMS