NMD har registrert tilsynssak som avvik

NMDs fag- og kvalitetsdirektør mener apotekpersonalet har fulgt alle prosedyrer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Hege Willoch, fag- og kvalitetsdirektør i Norsk Medisinaldepot (NMD).

      
        Foto: NMD
Hege Willoch, fag- og kvalitetsdirektør i Norsk Medisinaldepot (NMD). Foto: NMD

Fylkesmannen i Møre og Romsdal opprettet 5. februar en tilsynssak med et Vitusapotek etter en bekymringsmelding fra en lege. Legens pasient skal siden en influensavaksinering på det aktuelle apotek i november ha hatt langvarige smerter i skulderen, og legen har mistenkt at vaksineringen kan være bakgrunn for smertene.

– Har kontakt med myndighetene

DM Pharma har vært i kontakt med apoteket, som viser til Norsk Medisinaldepot (NMD) sentralt for kommentarer.

– NMD er kjent med at det er meldt inn og startet en tilsynssak for et av våre apotek, relatert til en påstått hendelse i forbindelse med influensavaksinering. Saken er hos oss registrert som et avvik, vårt personale har fulgt alle prosedyrer og krav om varsling er ivaretatt. Vi har kontakt med myndighetene, sier fag- og kvalitetsdirektør i NMD, Hege Willoch, til DM Pharma.

Gjennomgår opplæringsprogram

Hun forteller at NMD har tilbudt vaksinering av voksne friske personer i mange av sine apotek de siste to sesongene.

– For at apotekene skulle kunne tilby denne tjenesten må de som setter vaksinen ha gjennomgått et opplæringsprogram og er blitt sertifiserte vaksinatører av leger med norsk autorisasjon. Denne sesongen er det satt ca 9000 vaksiner i våre apotek, forklarer hun.

Vil øke tilgjengeligheten

Willoch påpeker at det lenge har vært kjent at det er for få som tar influensavaksinen, og at NMD via Vitusapotek og Ditt Apotek ønsker å bidra til at vaksinasjonsgraden øker.

– Vi tror at ved å øke tilgjengeligheten, slik at pasienten selv kan bestemme hvor og når de vil ha få satt influensavaksinen vil øke vaksinasjonsgraden, og det vil igjen føre til mindre alvorlig sykdom og innleggelse på sykehus.

Powered by Labrador CMS