ANERKJENNELSE: AbbVies andreplass er en stor anerkjennelse, mener Jan E. Lohne, som er External Affairs Manager ved selskapets kontor på Lysaker. Foto: AbbVie

Foto:

AbbVie kåret til en av Europas beste arbeidsplasser

Farmasiselskapet AbbVie havnet på andreplass i Great Place To Works store kåring av de beste arbeidsplassene i Europa. 

Publisert

Listen over de beste arbeidsplassene i Europa er basert på bedriftenes beskrivelse av egen kultur og aktiviteter samt på konfidensielle undersøkelsesdata som representerer 1,4 millioner ansatte fra over 3000 bedrifter i 37 land i Europa.

– AbbVies rangering som nummer to på denne listen, er en stor anerkjennelse av selskapets engasjement og kontinuerlige innsats for å skape en kultur der ansatte trives med å gjøre en reell forskjell i folks liv, sier Jan E. Lohne, som er External Affairs Manager ved selskapets kontor på Lysaker, til Dagens Medisin.

– Hvorfor er dette viktig for dere?

– Dette betyr mye som et bevis på at vi gjennom to år med covid, store digitale omstillinger, flytting til et nytt aktivitetsbasert lokale og strukturelle endringer i vår organisasjon, har klart å opprettholde en god arbeidsplass der de ansatte opplever at de har stor påvirkning på sin egen arbeidssituasjon, og der våre ledere har tatt vare på egen troverdighet og dynamiske tilnærming til sine ansatte.

– Tror dere en slik rangering betyr noe, for eksempel ved rekruttering av nye medarbeidere?

– Vi har en uttalt målsetning om å være Norges beste arbeidsplass, og vi skal tilby en kultur og et arbeidsmiljø der tillitsbasert ledelse, et kompetent fagmiljø med store utviklingsmuligheter bidrar til høy trivsel blant de ansatte. Denne anerkjennelsen fra Great Place To Work viser at vi objektivt sett har lyktes med dette, og det gjør at vi bør være attraktive i markedet for de talentene vi ønsker å tiltrekke oss, sier Lohne.

Les også: AbbVie søker indikasjonsutvidelse for migrenemedisin

AbbVie er et internasjonalt selskap med over 45.000 ansatte. I Europa har selskapet kontorer i Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Sverige, Sveits, Tyrkia og Storbritannia.

AbbVie var eneste farmasiselskap på topp-ti-listen i årets kåring. De neste på listen var Bristol Myers Squibb på 11. plass og Chiesi Pharma som endte som nummer 12.

Slik er listen over de beste arbeidsplassene i Europa i Great Place To Works kåring:

  1. DHL Express
  2. AbbVie
  3. Hilton
  4. Hilti
  5. Salesforce
  6. Specsavers
  7. Stryker
  8. Sopra Steria
  9. Teleperformance
  10. Cisco

Les også: AbbVie-medisin USA-godkjent mot Chrohns sykdom