OMIKRON-VAKSINE: Legemiddelselskapene Pfizer og BioNTech har startet klinisk studie på ny vaksine rettet mot omikron-varianten av SARS-CoV-2-viruset. Illustrasjonsbilde: Getty Images Foto:

OMIKRON-VAKSINE: Legemiddelselskapene Pfizer og BioNTech har startet klinisk studie på ny vaksine rettet mot omikron-varianten av SARS-CoV-2-viruset. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

Pfizer og BioNTech har startet klinisk studie på omikron-vaksine

Legemiddelselskapene Pfizer og BioNTech har startet klinisk studie på ny vaksine rettet mot omikron-varianten av SARS-CoV-2-viruset.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Selskapene skriver i en pressemelding at det er rekruttert 1420 deltagere i alderen 18-55 år til studien som skal evaluere sikkerhet og effekt av vaksinen.

I studien skal immunrespons som genereres av omikron-variant-vaksinen testes både i et tre-dosers regime hos uvaksinerte personer og som booster-dose for personer som har fått to doser med den originale vaksinen mot covid-19.

Den nye vaksinen skal også testes som en fjerde dose hos personer som mottok en tredje dose av den opprinnelige vaksinen tre til seks måneder tidligere.

Studien gjennomføres i USA og Sør-Afrika. Første dosering av den nye vaksine-varianten fant sted i North Carolina, USA.

Powered by Labrador CMS