GODKJENNING: Vaksinen er den første rekombinante proteinbaserte covid-19 vaksinen som er godkjent for bruk i Japan. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

Takedas covid-19-vaksine godkjent i Japan

Takedas proteinbaserte covid-19-vaksine (TAK-019) er godkjent som både primær- og boosterdose i Japan.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Vaksinen, Nuvaxovid, inneholder matrix-MTM-adjuvans og er den første rekombinante proteinbaserte covid-19-vaksinen som er godkjent for bruk i Japan.

Selskapet produserer vaksinen ved sitt Hikari-anlegg og vil starte distribusjon av vaksinen i Japan så raskt som mulig.

Godkjenningen er basert på Takedas New Drug Application (NDA)-søknad som inneholder midlertidige resultater fra en fase en/to studie som Takeda utfører i Japan, og flere studier utført av Novavax. Novavax har lisensiert og overført sine produksjonsteknologier for å gjøre Takeda i stand til å utvikle og produsere vaksinen ved selskapets Hikari-anlegg.

Den placebokontrollerte studien utført i Japan evaluerte sikkerhet og immunogenisiteten til to vaksinasjoner av TAK-019 gitt med 21 dagers mellomrom. Den første av totalt 200 forsøkspersoner i alderen 20 år og eldre ble dosert i Japan i februar 2021. Den enkelte fikk enten placebo eller 0,5 ml dose med TAK-019 ved begge vaksinasjoner. Personene ble deretter fulgt i tolv måneder etter andre dose.

Vaksinen oppbevares i temperatur mellom to og åtte grader celsius. Selskapet skriver at vaksinen vil bli transportert ved hjelp av konvensjonell forsyningskjede.

Powered by Labrador CMS