Cytovation henter 180 millioner kroner

Det norske kreftforskningsselskapet Cytovation skriver i en pressemelding at i forbindelse med en nylig gjennomført emisjon ble selskapet verdsatt til 950 millioner kroner- før innhenting av 180 millioner kroner i frisk kapital.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Lars Prestegarden, administrerende direktør i Cytovation

      
        Foto: Cytovation
Lars Prestegarden, administrerende direktør i Cytovation Foto: Cytovation

Emisjonen ble forankret i norske investeringsmiljøene Sandwater og Canica. Sandwater har vært på eiersiden av Cytovation siden 2017. Nå er også biotech-investorene Canica og investeringsselskapet Pactum med på eiersiden.

Cytovation skriver at beløpet er tilstrekkelig kapital til å finansiere videre klinisk utvikling av selskapets kreftbehandling. Det innebærer blant annet uttesting i samarbeid med flere kreftsykehus i Europa.

– Det har vært et utrolig spennende år for Cytovation der vi har lykkes med å ta viktige steg i utviklingen av programmet vårt. Avtalen med MSD var en stor anerkjennelse av teknologien, forskningen og resultatene vi har skapt så langt, og ga gode rammer for videre uttesting.

– Vi er tilsvarende svært godt fornøyde med resultatene fra kapitalinnhentingen, der erfarne investorer støtter oss med betydelige beløp og bringer med seg verdifull industriell og finansiell kompetanse, uttaler Lars Prestegarden, administrerende direktør i Cytovation. 

Powered by Labrador CMS