FORLIK: Selskapet ViiV Healthcare, majoritetseid av GSK, Pfizer og Shionogi, har inngått forlik med legemiddelselskapet Gilead Sciences i patentsak. Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto:

FORLIK: Selskapet ViiV Healthcare, majoritetseid av GSK, Pfizer og Shionogi, har inngått forlik med legemiddelselskapet Gilead Sciences i patentsak. Illustrasjonsbilde: Colourbox

Foto:

ViiV Healthcare inngår forlik med Gilead Sciences

Selskapet ViiV Healthcare, majoritetseid av GSK, Pfizer og Shionogi, har inngått forlik med legemiddelselskapet Gilead Sciences i patentsak.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Saken dreier seg om ViiV Healthcares hevdet at Gileads trippelkombinasjon av HIV-medisin som inneholder HIV-integrasehemmeren bictegravir, tenofovir alafenamid og emtricitabine, krenket enkelte av ViiVs patentet knyttet til legemiddelet dolutegravir.

Dolutegravir er en antiretroviralt legemiddel som brukes sammen med andre medisiner i behandling av HIV.

Ifølge Reuters vil ViiV Healthcare motta 1,25 milliarder dollar fra Gilead.

ViiV Healthcare, GSK, Shionogi skriver i en pressemelding at selskapene og Gilead har inngått en global forliksavtale og en patentlisensavtale der Gilead er gitt en verdensomspennende lisens til enkelte ViiV Healthcare-patenter som er knyttet til dolutegravir. Det er også avtalt å ikke håndheve patenter kontrollert av ViiV Healthcare, GSK eller Shionogi mot Gilead i forbindelse med tidligere eller fremtidige krav om krenkelser knyttet til Biktarvy.

Biktarvy er en trippelkombinasjon av HIV-medisin som inneholder HIV-integrasehemmeren bictegravir, tenofoviralafenamid og emtricitabin, som ViiV hevdet krenket enkelte av deres patentet knyttet til dolutegravir.

ViiV Healthcare, GSK og Shionogi har også blitt enige om å ikke håndheve sine patenter mot eventuelle fremtidige produkter som inneholder bictegravir, i dem grad håndhevelse av patent er relatert til bictegravir-komponenten i produktet.

Powered by Labrador CMS