VIKTIG: Torbjørn Furuseth, økonomidirektør i Targovax, mener det er viktig å få patent for å sikre selskapets fremtidige markedsposisjon.

Foto: Thinkstock/Targovax

Norsk kreftlegemiddel får nytt patent i Europa

Patentet er for bruk av ONCOS-102 i kombinasjon med kjemoterapi for behandling av kreft i lungesekken.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

ONCOS-102 er et genetisk modifisert adenovirus, som er programmert til å infisere kreftceller og aktivere immunsystemet mot kreftcellene. Legemiddelet er utviklet av det norske biotek-selskapet Targovax.

Tagovax melder i en børsmelding om europeisk patent for bruk av ONCOS-102-viruset i kombinasjon med cellegift.

– Avgjørende å ha god beskyttelse

– Vi er veldig fornøyde med å få godkjent dette patentet i Europa. For å sikre vår fremtidige markedsposisjon er det avgjørende å ha god beskyttelse av den innovative immunterapien vi utvikler, sier Torbjørn Furuseth, finansdirektør i Targovax, i en pressemelding.

– Dette er en krefttype som fortsatt har stort behov for nye behandlingsalternativer. De kliniske dataene fra studien i mesotheliom (kreft i lungesekken) viser forlenget overlevelse hos pasientene som er behandlet med ONCOS-102, sier han videre.

Forbedret overlevelsen

Studien han viser til er en åpen fase 1/2-studie der ONCOS-102 brukes i behandling av pasienter med kreft i lungesekken, såkalt malignt pleuralt mesothelioma (MPM).

Resultatene viser medianoverlevelse vil bli mellom 21,9 og 25 måneder for pasienter i førstelinje som fikk behandling med ONCOS-102 i kombinasjon med cellegift.

I kontrollgruppen som kun mottok cellegift var medianoverlevelsen på bare 13,5 måneder i førstelinje, og dette samsvarer med funn fra tidligere studier.

Fast track-status

Basert på de oppløftende pre-kliniske og kliniske resultatene, ga amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA) i februar 2021 ONCOS-102 fast track-status til godkjenning for bruk i MPM.

Targovax har tidligere fått «orphan drug» status for MPM fra både europeiske EMA og amerikanske FDA, melder selskapet i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS