UTVIDER: – Nå som vi har fått europeisk godkjenning, ser vi frem til og forbereder aktivt den kommende oppstarten av denne kliniske studien ved de europeiske sentrene, sier administrerende direktør Øystein Rekdal i Lytix Biopharma. Arkivfoto: Håvar Haug Foto:

UTVIDER: – Nå som vi har fått europeisk godkjenning, ser vi frem til og forbereder aktivt den kommende oppstarten av denne kliniske studien ved de europeiske sentrene, sier administrerende direktør Øystein Rekdal i Lytix Biopharma. Arkivfoto: Håvar Haug

Foto:

Lytix utvider kreftstudie til europeiske land – inkludert Norge

Selskapet har fått godkjenning til europeisk utvidelse, og forbereder oppstart av studien som tester kombinasjonsbehandling på melanompasienter, i Norge, Spania og Frankrike.

Publisert

Oslo-baserte Lytix Biopharma har fått godkjent søknaden (CTA) om en europeisk utvidelse av studien ATLAS-IT-05.

Respons hos de som ikke har hatt respons

Fase II-studien undersøker effekten av å behandle pasienter med avansert malignt melanom med en kombinasjon av LTX-315 og pembrolizumab.

LTX-315, som er Lytix Biopharmas ledende produktkandidat, injiseres direkte inn i svulster for å skape en immunrespons mot svulstene.

Den pågående studien ble startet i USA i 2021, ved MD Anderson Cancer Center.

Målet med studien er å dokumentere om kombinasjonsbehandlingen gir en respons hos pasienter som tidligere ikke har hatt effekt av behandling med immunterapi i form av PD-1- og PD-L1-hemmere, som for eksempel pembrolizumab.

Aktive forberedelser

– Nå som vi har fått europeisk godkjenning, ser vi frem til og forbereder aktivt den kommende oppstarten av denne kliniske studien ved de europeiske sentrene, sier administrerende direktør og medgrunnlegger av Lytix Biopharma, Øystein Rekdal, i en pressemelding.

Rekruttering av pasienter pågår, med sikte på å fullføre registreringen tidlig neste år.

Les også: Lytix med nye sarkom-data på ASCO: – Positivt

Powered by Labrador CMS