HÅPER PÅ FREMTIDIG PRODUKT: Ifølge en pressemelding fra Bayer planlegger selskapet også å bruke sin ekspertise innen kvinnehelse, forskning og utvikling til å identifisere lovende, prekliniske utviklingskandidater. Illustrasjonsbilde: Conan/Flickr.com (CC-licence 2.0)

Foto:

Bayer og Gates Foundation støtter forskning på ikke-hormonell prevensjon

Den tyske legemiddelgiganten og Bill & Melinda Gates Foundation skal sammen dele ut stipender som skal finansiere preklinisk forskning på ikke-hormonelle prevensjonsløsninger.

Publisert

Både Gates-stiftelsen og legemiddelselskapet Bayer har hver forpliktet seg til å gi mer enn 12 millioner dollar over en fireårsperiode for å medfinansiere de prekliniske forskningsaktivitetene. Endemålet er ifølge Bayer å kunne tilby kvinner globalt valgmuligheter for ikke-hormonell prevensjon.

Vil ta kandidater videre i utviklingen

Ifølge en pressemelding fra Bayer planlegger selskapet også å bruke sin ekspertise innen kvinnehelse, forskning og utvikling til å identifisere lovende, prekliniske utviklingskandidater.

«Bayer forplikter seg til å gjøre et sånt produkt tilgjengelig i lav- og mellominntektsland til en rimelig pris så snart den ville blitt godkjent av helsemyndigheter», skriver selskapet.

– Avansere vår misjon

Marianne De Backer, sjef for strategi, forretningsutvikling og lisensiering/åpen innovasjon i Bayers farmasøytiske divisjon, sier målet med samarbeidet med Bill & Melinda Gates Foundation er å redusere ulikheter globalt ved å fasilitere tilgang til helse i lav- og mellominntektsland.

– Sammen har vi som mål å ytterligere avansere vår visjon om å tilby svært ettertraktede, innovative ikke-hormonelle prevensjonsmuligheter til millioner av jenter og kvinner globalt, på en bærekraftig måte, sier hun i en uttalelse fra selskapet.