ØKER POTENSIALET FOR NYE AVTALER: – Diatec jobber i et veldig spennende marked gjennom produksjon av biologiske produkter. Det er den delen av kontraktsproduksjonsmarkedet som vokser raskest, sier Curida-sjef Leif Rune Skymoen til DM Pharma. Arkivfoto: Vidar Sandnes

Foto:

Curida kjøper norske Diatec – tar steget inn i biologisk produksjon

Den norske legemiddelprodusenten fra Elverum fortsetter veksten, og kjøper Oslo-baserte Diatec, som jobber med moderne biologisk produksjon av legemidler. – Åpner nye muligheter for oss, sier Curida-sjef Leif Rune Skymoen.

Publisert

Curida offentliggjorde oppkjøpet gjennom en pressemelding torsdag kveld. Transaksjonen er offisielt gjennomført, og fra og med torsdag 22. september har Diatec hatt navnet Curida Diatec.

Diatec (nå Curida Diatec) har i dag 35 ansatte, og har produksjonslokaler i Forskningsparken i Oslo og på Technopolis på Fornebu. Selskapet produserer monoklonale antistoffer på kontrakt for kunder som akademiske forskningsenheter, start up-selskaper og globale diagnostikk- og legemiddelselskaper.

Curida ble etablert i 2015 av de tidligere ansatte ved Nycomed-fabrikken i Elverum, da denne ble truet av nedleggelse. Selskapet har spesialkompetanse på sterilproduksjon og fylling av flytende legemidler. Dagens eiere består av selskapets ansatte, statlige Investinor, samt investeringsgruppene Canica, Stokke Industri og Klaveness Marine. Kjøpet av Diatec finansieres av dagens eiere.

– Vokser raskest

– Vi har jobbet med dette oppkjøpet over tid. Diatec jobber i et veldig spennende marked gjennom produksjon av biologiske produkter. Det er den delen av kontraktsproduksjonsmarkedet som vokser raskest, og der vi har sett mange av de store medisinske fremskrittene de siste årene, sier Curida-sjef Leif Rune Skymoen til DM Pharma.

FÅR NY EIER: Bjørn K. Pedersen, daglig leder i Diatec (nå Curida Diatec).  Foto: Diatec

– Vi er svært tilfredse med å bli del av et norsk selskap som sikter høyt.  Curida har på kort tid lykkes å ta en tydelig posisjon i Norge og internasjonalt. Vi gleder oss til å bli en del av dette og bidra til videre utvikling og vekst, sier Bjørn K. Pedersen, gründer og administrerende direktør i Diatec, i en uttalelse fra Curida. DM Pharma har vært i kontakt med Pedersen, som foreløpig ikke ønsker å komme med ytterligere uttalelser om oppkjøpet, og har henvist til Skymoen for uttalelser om oppkjøpet. 

– Åpner for nye muligheter

Skymoen i Curida forteller at selskapene har kjent godt til hverandre gjennom mange år, og at han og Curida har et godt inntrykk av det dyktige teamet i det som nå heter Curida Diatec.

– Hva er hovedårsaken til at dere har ønsket å kjøpe opp dette selskapet?

– Curida ønsker å kunne spille på flere strenger for å kunne ha et bredere tilbud ute i kontraksproduksjonsmarkedet. Da har vi jo sett at det å ha biologiske produksjonsprosesser er veldig spennende, og at det åpner nye muligheter for Curida.

Vil gå ut bredere og treffe flere

Alle detaljene er ennå ikke på plass, men Skymoen sier at virksomheten hos Curida Diatec vil fortsette som før. Men han legger ikke skjul på at det foreligger klare planer om å utvide virksomheten.

– Både Curida og Curida Diatec har kontinuerlig dialog med potensielle nye kunder. Vi kommer til å videreføre de dialogene Diatec har hatt tidligere, samtidig som åpner for å bli en større og sterkere enhet som kan gå ut bredere og treffe enda flere potensielle kunder, sier Skymoen, og legger til:

– Curida har bygd seg opp et navn i det internasjonale markedet, og dette navnet ønsker vi nå å bruke både for å skaffe flere oppdrag til fabrikken vår i Elverum, men også for å skaffe flere oppdrag til Diatecs virksomhet.

Hemmelig pris

– Til slutt: Hvor mye måtte dere ut med for å kjøpe opp Diatec?

– Summen ønsker vi ikke å gå ut med. Vi pleier ikke å gå ut med den type informasjon, avslutter Curida-sjefen.