TESTER UT APOTEKBRANSJEN: Hvis du ser et slikt Foodora-bud i Oslo og Bergen i nærmeste fremtid, er det mulig at de frakter apotekvarer, og ikke mat. Foodora tester nå nemlig levering av apotekvarer og OTC-legemidler fra fem frittstående apotek i de to byene. Illustrasjonsbilde: Foodora Foto:

TESTER UT APOTEKBRANSJEN: Hvis du ser et slikt Foodora-bud i Oslo og Bergen i nærmeste fremtid, er det mulig at de frakter apotekvarer, og ikke mat. Foodora tester nå nemlig levering av apotekvarer og OTC-legemidler fra fem frittstående apotek i de to byene. Illustrasjonsbilde: Foodora

Foto:

Foodora tester levering av apotekvarer – Dette bør du vite om ordningen

Foodora Norge skal nå levere apotekvarer fra noen få frittstående apotek på døra til kunder i Oslo og Bergen. – Kan bli det neste store i markedet, sier Foodora-sjef Elisabeth Myhre.

Publisert

De fleste nordmenn som har hørt om Foodora, ser sannsynligvis for seg sykkelbud i rosa klær som leverer take away-mat til sultne nordmenn. Selskapet har på kort tid blitt Norges største hurtighandelsselskap, og leverer i dag mat til over 700 000 nordmenn i mer enn 20 byer.

Nå vil selskapet finne nye jaktmarker, og har i første omgang peilet seg inn på apotekmarkedet. Et nytt partnerskap med enkelte frisstående apotek under Ditt Apotek- og Vitusapotek-fanen skal kunder i Oslo og Bergen kunne få levert apotekvarer på døra i løpet av minutter, ifølge en pressemelding fra Foodora. 

– Dette kan bli det neste store i markedet. Ser vi utenfor Norge er hurtighandel av apotekvarer og elektronikk noen av de største trendene, sier daglig leder i Foodora, Elisabeth Myhre, i pressemeldingen.  

Gjelder ikke reseptbelagte legemidler

Mads Blybakken, kommunikasjonssjef i Foodora Norge. 

      
        Foto: Foodora
Mads Blybakken, kommunikasjonssjef i Foodora Norge.  Foto: Foodora

Men hva legges i utrykket «apotekvarer»? Mads Dokka Blybakken, pressesjef og leder for samfunnskontakt i Foodora Norge, sier til Dagens Medisin at tjenesten ikke vil inkludere levering av reseptbelagte legemidler, men apotekvarer på lik linje som man får kjøpt i et fysisk apotek, inkludert reseptfrie legemidler.

– Med apotekvarer så mener vi foreløpig handelsvarer og OTC (Over the counter)-varer som selges i vanlige apotek i dag. OTC er da legemidler som er reseptfri. Veien er litt lenger å gå for reseptbelagte varer, sier han til DM Pharma.

– Hvis dere ikke kan levere reseptbelagte legemidler, hvorfor skal man da velge levering med Foodora i stedet for å bare velge et hvilket som helst nettapotek?

– Hovedforskjellen er hvor hurtig du kan få levert apotekvarene. Gjennom Foodora snakker vi om minutter, og ikke virkedager, sier Blybakken.

Foreløpig har Foodora inngått avtale med fem apotek i Bergen og ett apotek i Oslo:

 • Vitusapotek Fisketorget (Bergen)
 • Sandviken Apotek (Bergen)
 • Ditt Apotek Rådhuset (Oslo)
 • Ditt Apotek Bergen Brygge (Bergen)
 • Ditt Apotek Opera (Bergen)
Camilla Tully, kommunikasjonssjef i Vitusapotek. 

      
        Foto: Clas Ohlson
Camilla Tully, kommunikasjonssjef i Vitusapotek.  Foto: Clas Ohlson

Kun avtale med frittstående apotek

Foodora melder i sin pressemelding at de har inngått et partnerskap med Ditt Apotek og Vitusapotek. Camilla Tully, kommunikasjonssjef i Vitusapotek, understreker imidlertid at dette ikke er riktig.

– Denne avtalen er inngått mellom Foodora og uavhengige apotek. Apotekene inngår lokale avtaler med ulike transportører for å sikre hjemlevering i sine områder. Så dette er en avtale som er inngått mellom apotekeiere og Foodora, ikke NMD eller Vitusapotek.

Blybakken i Foodora skriver i en e-post til DM Pharma at de beklager at de ikke har vært tydelige nok i pressemeldingen de sendte ut.

– Da vi skrev «partnerskap med Ditt Apotek og Vitusapotek», ser jeg at det kunne stått «partnerskap med uavhengige apotek fra Ditt Apotek og Vitusapotek», skriver Foodoras kommunikasjonssjef i en e-post.

Powered by Labrador CMS