Forlater Merck – blir finansdirektør i HoloCare

Bjørn Magnus Bjørnstad har jobbet med markedstilgang og myndighetskontakt i legemiddelbransjen i over 18 år. Nå er medisiner byttet ut 3D-hologrammer.

Publisert
NY JOBB: Bjørn Magnus Bjørnstad er ny finansdirektør i HoloCare.
NY JOBB: Bjørn Magnus Bjørnstad er ny finansdirektør i HoloCare.

Etter to år som sjef for markedstilgang i Merck Norge har Bjørnstad nå inntatt rollen som finansdirektør i norske HoloCare.

Selskapet konverterer 2D-bilder fra MR- og CT-skanning til tredimensjonale hologrammer, som kan hjelpe kirurger i forkant av operasjoner og kirurgiske inngrep.

– Jeg har vært i pharma de siste 18 årene, men dette var et tilbud innen «health tech» jeg ikke kunne si nei til, sier Bjørnstad til DM Pharma.

Tilbake til finans

Han forteller videre at han nå faktisk går litt tilbake til det han jobbet med før alle årene i legemiddelbransjen, nemlig børs og finans.

– Jeg jobbet i mange år på børsen som finansmegler, så det blir greit å jobbe med finans igjen. I første omgang vil hovedfokuset i jobben faktisk ligge litt mer på market access-siden, med markedsansvar for produktlansering i USA og utvikling og forretningen der. På litt lengre sikt blir det mer enn finansdirektør-rolle, der jeg skal jobbe for å vedlikeholde en god eierstruktur i selskapet, sier han.

–  Bygge norsk helsenæring

– Hva gjorde at du byttet ut legemiddelbransjen med ny jobb i HoloCare?

– Den første grunnen er at jeg får lov til å være med på å bygge norsk helsenæring. Jeg har jobbet med og snakket om norsk helsenæring i alle årene jeg har vært i legemiddelindustrien, blant annet gjennom mye myndighetskontakt. Men å få muligheten til å være med å bygge opp noe så fantastisk som HoloCare, som tilbyr en banebrytende tjeneste, det kunne jeg ikke akkurat si nei til, sier Bjørnstad.

– Hva er det viktigste du tar med deg fra alle årene i industrien?

– Innsikten i kompleksiteten i spesialisthelsetjenesten, hensynet til pasienten og behandlende lege, og at vi alle jobber sammen for å nå et felles mål.

Powered by Labrador CMS