KAN NÆRME SEG GODKJENNING: Topplinjeresultater fra to fase 3-studier viser at Eli Lillys monoklonale antistoff-kandidat lebrikizumab ga gode resultater for pasienter med moderat til alvorlig atopisk eksem. Illustrasjon: Getty Images

Foto:

Gode fase 3-resultater for nytt legemiddel mot eksem

Behandling med det monoklonale antistoffet lebrikizumab førte til forbedret hudklarering og reduksjon i kløe hos pasienter med moderat til alvorlig atopisk dermatitt (atopisk eksem).

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Ifølge en pressemelding Eli Lilly kom med tidligere i dag ble alle primære og viktige sekundære endepunkt nådd i uke 16 i begge de to avgjørende fase 3-studiene. Behandlingen gitt i studien medførte minst 75 prosent hudklarering for mer enn halvparten av pasientene som hadde moderat til alvorlig atopisk dermatitt (AD).

Påvirker viktig protein
Lebrikizumab er et nytt monoklonalt antistoff som binder proteinet IL-13 med stor bindingskraft, høy biotilgjengelighet og lang halveringstid, og som blokkerer IL-13-signalisering. Det utprøvende legemidlet har tidligere fått såkalt fast track-designasjon fra amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA) som behandling av voksne og ungdommer (mellom 12-18 år, over 40 kilo) med moderat til alvorlig AD. Dette er en betegnelse som kan gis til legemidler som utvikles som behandling av alvorlige sykdommer/tilstander, og der dataene demonstrerer et potensiale for å adressere umøtt medisinsk behov.

ADvocate 1 og 2 er to pågående 52-uker lange, randomiserte, dobbeltblindede, placebokontrollerte, parallellgruppe fase 3-studier som evaluerer lebrikizumab som monoterapi mot AD. De fullstendige studieresultatene vil ifølge Eli Lilly presenteres på fremtidige medisinsk kongresser i 2022. Fase 3-programmet for lebrikizumab består totalt av fem pågående, globale studier. Dette inkluderer både studier som evaluerer legemidlet som monoterapi og i kombinasjon med andre legemidler.

Fortsatt behov for nye behandlinger
– Vi forstår behovet fra personer med AD verden rundt, og er klare over at mange fortsatt trenger nye behandlingsmuligheter til tross for at det finnes tilgjengelige medisiner. Lebrikizumab hemmer spesifikt IL-13-proteinet. Dagens resultater viser at hemmingen av IL-13-cytokinet spiller en viktig rolle i behandlingen av AD. Dette demonstreres blant annet ved at halvparten av pasientene oppnådde minst 75 prosent hudklarering (100 prosent er helt ren hud) når de ble behandlet med lebrikizumab som monoterapi, sier Lotus Mallbris, direktør for immunologisk utvikling i Eli Lilly, i en uttalelse fra selskapet.

Eli Lilly har de eksklusive rettighetene for utvikling og kommersialisering av lebrikizumab i USA og resten av verden, utenom Europa. Det er selskapet Almirall som har rettighetene innenfor dermatologiske indikasjoner, inkludert AD, i Europa.

Powered by Labrador CMS