GSK SATSER PÅ ANTIBIOTIKA: Dersom godkjent vil tebipenem pivoxil hydrobromid (tebipenem HBr) bli den første orale karbapenem-baserte antibiotikumet for behandling av kompliserte urinveisinfeksjoner. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

GSK betaler for ny antibiotika mot urinveissinfekssjon

Det britiske legemiddelselskapet har lisensiert rettighetene til tebipenem HBr, et nytt antibiotikum i senfase klinisk utvikling, fra selskapet Spero Therapeutics.

Publisert

Den eksklusive lisensieringsavtalen sikrer GSK rettighetene til å kommersialisere tebipenem HBr i alle verdensregioner utenom Japan og visse andre asiatiske land, skriver GSK i en pressemelding.

Dersom godkjent vil tebipenem pivoxil hydrobromid (tebipenem HBr) bli den første orale karbapenem-baserte antibiotikumet for behandling av kompliserte urinveisinfeksjoner.

I henhold til avtalen vil GSK gi Spero Therapeutics en forhåndsbetaling på 66 millioner euro. Ytterligere utbetalinger beror på oppnåelsen av fremtidige utviklings- og kommersialiseringsmilepæler. I tillegg har GSK sagt ja til å investere 9 millioner dollar i Spero-aksjser.

– Signifikante fordeler

Luke Miels, kommersiell direktør i GSK, sier i en uttalelse fra selskapet at det er et stort umøtt medisinsk behov for nye, orale antibiotika som et alternativ til intravenøs sykehusterapi for legemiddelresistente, kompliserte urinveisinfeksjoner.

– Tebipenem HBr komplementerer GSK strategi for smittsomme sykdommer og vår forpliktelse til å finne verdiøkende muligheter for å bygge en sterk senfase-portefølje. Tebipenem HBr har en klar vei mot en mulig FDA-godkjenning i USA, og dette kan gi signifikante fordeler for pasienter med kompliserte urinveisinfeksjoner, sier Miels.

Kan spare sykehusressurser

Ankit Mahadevia, administrerende direktør i Speros, sier avtalen med GSSK er et kritisk steg mot å realisere verdien som tebipenem HBr kan gi til leger, beslutningstakere og pasienter.

– Vi er svært glade for å samarbeide med GSK for å utvikle tebipenem HBr for pasienter som lider av kompliserte urinveisinfeksjoner. Med deres antibiotiske ekspertise og globale kommersielle rekkevidde er GSK ideelt posisjonert til å lansere tebipenem etter regulatorisk godkjenning, som den første orale behandlingen for kompliserte urinveisinfeksjoner.

Mahadevia mener også at tebipenem HBrs potenssial som en oral hjemmebehandling kan potensielt få signfikant betydning for å redusere bruken av sykehusressurser. I tillegg vil partnerskapet med GSK styrke vår økonomi og aksjonær-base, sier han.