STORE MÅL: Ved å kombinere vår afrikanske rekkevidde og «state of the art»-produksjonsanlegg med Lillys dype ekspertise innen diabetesbehandling, har vi som mål å behandle minst én million mennesker innen 2030, sier EVA Pharma-direktøren. Illustrasjonsbilde: Getty Images Foto:

STORE MÅL: Ved å kombinere vår afrikanske rekkevidde og «state of the art»-produksjonsanlegg med Lillys dype ekspertise innen diabetesbehandling, har vi som mål å behandle minst én million mennesker innen 2030, sier EVA Pharma-direktøren. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

Lilly og EVA vil sikre bedre tilgang på insulin i Afrika

Eli Lilly skal sørge for virkestoff til signifikant reduserte priser og pro bono teknisk assistanse, slik at EVA Pharma skal kunne produsere og forsyne insulin til minst én million mennesker i lavinntektsland i Afrika.

Publisert

De to legemiddelselskapene annonserte onsdag planene, som innebærer tilgang på insulin for minst én million mennesker med type 1- og type 2-diabetes i lav- og mellominntektsland, hvorav de fleste ligger i Afrika.

Ifølge en pressemelding forventer det egyptiske selskapet EVA Pharma å begynne distribusjon av den afrikansk-lagde insulinproduktet innen 18 måneder, og at de vil nå én million mennesker innen 2030.

Samarbeidet mellom de to selskapene er en del av Lillys 30x30-initiativ, der målet er å forbedre tilgang på kvalitetssikret helse for 30 millioner mennesker som lever i ressursreduserte settinger, årlig, innen 2030.

Styrker lokal produksjon

Ilya Yuffa, direktør i Lilly International, sier i en uttalelse at selskapets nye samarbeid med EVA Pharma reflekterer Lillys dype forpliktelse om å sikre at billig tilgang til insulin blir en realitet for personer som lever med diabetes i lav- og mellominntektsland.

– Dette nyeste initiativet fra Lilly vil styrke lokal produksjon-, fullføring- og distribusjon av kvalitetsinsulin i Afrika, og dette vil transformere lokalmiljøene og gjøre livet bedre for mennesker på tvers av kontinentet, sier Yuffa.

Utfordringer med tilgang

Riad Armanious er direktør i EVA Pharma. Han sier selskapet har forpliktet seg til å styrke kampen for helse og velvære som menneskerettigheter.

– Personer som lider av diabetes i lav- og mellominntektsland opplever daglig utfordringer med tilgang på behandling. Vi føler oss heldige som får samarbeid med teamet i Lilly. Ved å kombinere vår afrikanske rekkevidde og «state of the art»-produksjonsanlegg med Lillys dype ekspertise innen diabetesbehandling, har vi som mål å behandle minst én million mennesker innen 2030, som ellers kanskje ikke ville hatt tilgang på livreddende medisin, sier han.

Powered by Labrador CMS