BIDRAR MED UTPRØVENDE VAKSINE: MSD estimerer at de vil kunne fylle omtrent 50 000 hetteglass som skal sendes til IAVI innen slutten av 2022. De melder også at ytterligere bruk som respons på utbruddet vil være avhengig av autorisasjon fra aktuelle helsemyndigheter. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

MSD donerer utprøvende ebolavaksine grunnet utbrudd i Uganda

Som en respons på utbruddet av såkalt «Sudan ebolavirus» i Uganda, vil MSD donere doser av sin ikke-godkjente vaksinekandidat til vaksineorganisasjonen IAVI, for ytterligere klinisk forskningsbruk.

Publisert

Legemiddelselskapet meldte om planene i en pressemelding tidligere denne uken. International AIDS Vaccine Initiative (IAVI) en en global, non-profit forskningsorganisasjon som utvikler vaksiner og antistoffer mot hiv, tuberkulose, smittsomme sykdommer med stor økning og neglisjerte sykdommer.

Vil sende 50 000 hetteglass

Ifølge MSD vil hetteglassene med vaksinedosene produseres fra en eksisterende, utprøvende råvarebulk som tidligere har blitt produsert opp av selskapet. Målet er at dosene skal brukes som en del av Verdens helseorganisasjons (WHOs) innsats for å bekjempe utbruddet i Uganda.

Selskapet estimerer at de vil kunne fylle omtrent 50 000 doser til IAVI innen slutten av 2022. De melder også at ytterligere bruk som respons på utbruddet vil være avhengig av autorisasjon fra aktuelle helsemyndigheter.

Jobber raskt

Beth-Ann Coller, direktør for Global Clinical Development Vaccines, MSD Ressearch Laboratories, sier I en uttalelse at MSD er stolte av å jobbe sammen med IAVI for å støtte oppunder WHOs respons til Sudan ebolautbruddet i Uganda.

– Vi jobber raskt for å forberede disse hetteglassene og donere dem til IAVI så fort som mulig, for å hjelpe med å støtte tiltakene til WHO og menneskene i Uganda mens de kjemperr mot dette utbruddet, sier hun.

IAVI-direktør Mark Feinberg sier i en kommentar at organisasjonen er takknemlig for at MSD donerer sin utprøvende vaksine.

– IAVI ser frem til å jobbe med partnere som responderer på det pågående Sudan ebolautbruddet, for å evaluere vaksinens effekt og sikkerhet. Vi håper innsatsen vil kunne bidra dersom utbruddet fortsetter, og at det vil gjøre verden bedre forberedt på fremtidige utbrudd.