SKAL STYRKE IMMUNTERAPI: – Våre onkolytiske virus har i klinikken vist potensial til å øke anti-tumor-fordelene til sjekkpunkthemmere innenfor en rekke krefttyper, der det finnes et skrikende behov etter bedre behandlinger, sier Tilt-sjef Akseli Hemminki. Illustrasjonsbilde: Getty Images Foto:

SKAL STYRKE IMMUNTERAPI: – Våre onkolytiske virus har i klinikken vist potensial til å øke anti-tumor-fordelene til sjekkpunkthemmere innenfor en rekke krefttyper, der det finnes et skrikende behov etter bedre behandlinger, sier Tilt-sjef Akseli Hemminki. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

MSD og Tilt samarbeider om immunterapi-studie på lungekreft

Finske Tilt Biotherapeutics og MSD skal evaluere Tilts onkolytiske adenovirus TILT-123 i kombinasjon med MSDs PD-1-hemmer Pembrolizumab (Keytruda) som behandling av sjekkpunkthemmer-refraktorisk ikke-småcellet lungekreft.

Publisert

Tilt er et finsk biotekselskap i klinisk fase som utvikler kreftterapier basert på sitt proprietære onkolytiske adenovirus, som er armert med molekyler, inkludert cytokiner, som kan stimulere eller hemme T-celler.

Pasientene får ikke effekt av sjekkpunkthemmere

De to selskapene skal vurdere kombinasjonsbehandlingen i en åpen, doseeskalerende fase 1-studie, som vil inkludere 12-24 pasienter med ikke-småcellet lungekreft, og som ikke responderer på behandling med immun-sjekkpunkthemmer.  

Studien med MSD bygger på nyere data om TILT-123, som for tiden er involvert i kliniske studier på flere andre indikasjoner. Selskapet skriver at lovende resultater på intravenøs bruk av Tilt-123 har gjort motivasjonen større for å ekspandere til en portefølje av kliniske studier.

Kan potensielt styrke sjekkpunkthemmere

Akseli Hemminki, administrerende direktør i Tilt, har bakgrunn som onkolog, og har behandlet hundrevis av kreftpasienter. Han sier i en uttalelse at selskapet allerede har kliniske studier i Europa og USA innen flere krefttyper, inkludert eggstokkreft, hode- og halskreft og melanom.

– Vi planlegger flere nye studier, og én av disse er dette nye samarbeidet på ikke-småcellet lungekreft med vår samarbeidspartner MSD. Våre onkolytiske virus har i klinikken vist potensial til å øke anti-tumor-fordelene til sjekkpunkthemmere innenfor en rekke krefttyper, der det finnes et skrikende behov etter bedre behandlinger, sier Hemminki.

Tilt har også tidligere samarbeidet med MSD på en klinisk studie på eggstokkreft. Samarbeidene med MSD er ikke det første høyprofilerte samarbeidet som det finske biotekselskapet har inngått. Fra tidligere har selskapet inngått samarbeid med Merck og Pfizer, der de to selskapenes PD-L1-hemmer avelumab (Bavencio) har blitt evaluert i kombinasjon med Tilt-123 som behandling av hode- og halskreft.

Powered by Labrador CMS