FREMSKYNDER: «Beslutningen er tatt etter en grundig vurdering av feedback og forslag fra medarbeiderne til «executive management», om hvordan man kan støtte kolleger som står overfor stramme husholdningsbudsjetter på grunn av den stigende inflasjonen», står det i et internt Novo Nordisk-skriv. Illustrasjonsbilde: News Øresund/Johan Wessman (Wikimedia Commons/CC-licence 3.0)

Foto: News Øresund/Johan Wessman (Wikimedia Commons/CC-licence 3.0)

Novo Nordisk fremskynder lønnsregulering for over 50 000 ansatte

Den danske farmasigiganten gjør tiltaket for alle ansatte globalt grunnet den stigende inflasjonen.

Publisert

Det er i et internt skriv, som er sendt ut til alle ansatte i Novo Nordisk, at lønnsreguleringer vil fremskyndes. Det er danske MedWatch som har fått innsyn i det interne skrivet. Nettavisen skriver også at Novo Nordisk har bekreftet nyheten overfor MedWatch.

Tidligere lønnsregulering

Endringen vil medføre at lønnsregulering fra nå av vil skje ved nyttår. Til nå har brorparten av Novo Nordisk-ansatte hatt lønnsregulering i enten april eller juni. Antallet ansatte i Novo Nordisk har globalt steget til rundt 51 000.

I det interne skrivet, som MedWatch har fått innsyn i, skrives det blant annet at «Beslutningen er tatt etter en grundig vurdering av feedback og forslag fra medarbeiderne til «executive management», om hvordan man kan støtte kolleger som står overfor stramme husholdningsbudsjetter på grunn av den stigende inflasjonen».

Brukte 29 milliarder på lønn

Ifølge MedWatch brukte Novo Nordisk globalt knappe 29 milliarder kroner på lønninger i 2021. Dette var en økning på åtte prosent av fra 2020. Ifølge opplysninger fra Danmarks statistikk var inflasjonen i 2021 på 8,9 prosent, som skal ha vært den høyeste årsstigningen på 38 år.

Avslutningsvis melder MedWatch at beslutningen om å fremskynde lønnsreguleringer ikke vil påvirke tidspunkt for bonusutbetalinger for ansatte som har dette i sin kontrakt. Reguleringer som er omfattet av overenskomster med fagforeninger vil ifølge Novo Nordisk blir avtalt i dialog med tillitsvalgte.

DM Pharma har vært i kontakt med Novo Nordisk Norge, som uttaler at de ikke har noen ytterligere kommentar utover det som kommer frem i MedWatch-saken.