SPESIALKOMPETANSE: – De har over flere år opparbeidet seg kunnskap om hvordan man jobber med kunder, og har spesialkompetanse på en del viktige prosesser. Dette er gode startpunkter for å bygge mer industri i Norge, og det er det som tiltrekker meg, sier Ole Dahlberg om Curida og Diatec, som han begge blir sjef for når han neste år tar over som ny Curida-direktør. 

Foto: Curida

Ole Dahlberg blir ny Curida-sjef: – En svært dyktig organisasjon

Leif Rune Skymoen forlater snart Curida til fordel for direktørjobben i Legemiddelindustrien (LMI). Inn kommer Ole Dahlberg, en pharmaveteran med solid internasjonal erfaring.

Publisert

Mandag ble det kjent at Leif Rune Skymoen, daglig leder i Curida, blir ny sjef i legemiddelindustriens interesseorganisasjon LMI. Tidligere i år forlot Karita Bekkemellem direktørjobben i LMI for å bli administrerende direktør i den nye organisasjonen NHO Geneo.

Henter inn erfaren industriveteran

Dermed blir det behov for en ny leder i Curida, som siden 2015 har bygget seg opp til å bli en av de viktigste farmasøytiske produksjonsbedriftene i Norge. Og Skymoen selv kunne mandag bekrefte overfor DM Pharma at hans erstatter allerede er på plass.

– Ole Dahlberg, som jeg har jobbet tett med gjennom hele 2022, vil ta over som leder av Curida når jeg går av, forteller Skymoen til DM Pharma.  

Dahlberg har 25 år bak seg i legemiddelindustrien. Han har blant annet vært tidligere administrerende direktør i Thermo Fisher Norge, og nylig hatt en stor internasjonal lederjobb i Thermo Fisher i USA.

– Ole kom tilbake til Norge fra USA i fjor, og har gjennom 2022 jobbet som konsulent med meg for å utforme den framtidige strategien til Curida. Han tok også over som daglig leder for Diatec da vi tok over selskapet. Han har jobbet strategisk med flere norske selskaper, og kjenner oss godt fra før, forteller Skymoen.

Ifølge den nåværende Curida-sjefen er oppstart i sjefsjobbene for han i LMI og for Dahlberg i Curida ennå ikke klargjort.

– Vi kommer nå til å jobbe sammen en periode fremover slik at jeg får levert over mine oppgaver på en god måte.

– Internasjonal kundebase og lojal arbeidsbase

Dahlberg, som er utdannet genetiker og biolog, sier til DM Pharma at han returnerte til Norge fra USA fordi har mener det skjer mye i den norske legemiddelindustrien.

– Det skjer veldig mye spennende innen forskning, men vi evner ikke å putte nok produkter på markedet. Vi har tradisjonelt lite farmasøytisk industri i Norge, og det er viktig å få i gang innovasjon på dette området.

Nå skal pharmaveteranen lede en av de raskest voksende farmasøytiske produksjonsbedriftene i Norge.

– Curida er en av de få bedriftene som faktisk har en svært dyktig organisasjon oppe og går, og de har vist at de kan produsere over lang tid, at de har bygget opp en internasjonal kundebase og at de har en lojal arbeidsbase.

Dahlberg fikk kort tid som leder for Diatec etter Curidas oppkjøp av selskapet, men vil når han tar over som Curida-sjef fungere som sjef for begge selskap.

– De er begge interessante selskaper som har stått i samme situasjon: De har over flere år opparbeidet seg kunnskap om hvordan man jobber med kunder, og har spesialkompetanse på en del viktige prosesser. Dette er gode startpunkter for å bygge mer industri i Norge, og det er det som tiltrekker meg, sier han til DM Pharma, og legger til:

– Diatec jobber mer på den biologiske siden med API-er (virkestoff red.anm.), mens Curida arbeider med avansert «fill and finish». Det er hver sine verdikjeder, men det blir veldig morsomt å lede begge delene av selskapet.

Kompetent organisasjonsutvikler

– Hva er det viktigste du vil ta med deg inn i sjefsjobben i Curida?

– Det må være det faktum at jeg har ledet denne typen bedrifter før. Det er veldig likt som da jeg ledet Dynal Biotech, den gang en den av Life Technologies, fra 2009. Vi hadde et team på 150 ansatte, med god prosesskunnskap i organisasjonen, og vi klarte å få ut potensialet i kunnskapen som satt i selskapet. I tillegg har jeg den internasjonale erfaringen, og har lang erfaring med å jobbe med mange kunder innenfor både diagnostikk og terapi. Min kompetanse ligger i å utvikle organisasjoner, sier den kommende Curida-sjefen.

Powered by Labrador CMS