IKKE BEDRE: OUS-avdelingsleder Geir Tjønnfjord tror ikke komplementhemmeren sutimlimab vil ta over for dagens standardbehandling av hemolytisk anemi og kuldeagglutinsykdom, som er B-cellerettet kjemo- og immunterapi. – Blir overrasket om Beslutningsforum sier ja til dette medikamentet, sier han. Bilder i montasje: OUS-UiO/Getty Images

Foto:

OUS-lege om ny anemimedisin: – Vil ikke erstatte dagens behandling

Sutimlimab (Enjaymo) er ifølge Sanofi den første og eneste godkjente terapien mot hemolytisk anemi i voksne pasienter med såkalt kuldeagglutinsykdom. Men OUS-overlege Geir Tjønnfjord tror ikke medisinen vil erstatte dagens standardbehandling.

Publisert

Godkjenningen gjelder for behandling av hemolytisk anemi i voksne pasienter med kuldeagglutinsykdom (CAD). Dette er en sjelden, alvorlig, kronisk og autoimmun form for hemolytisk anemi, der kroppens immunforsvar ved en feil angriper friske røde blodceller og forårsaker en brist, også kjent som hemolyse.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

10 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

Bedriftsabonnement



Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS