GLADE FOR FREMSKRITT: – Vi er fornøyde med fremskrittene i samarbeidet med Voyager, og vi fortsetter å la oss imponere av potensialet i TRACER-plattformen som hjelpemiddel for nestegenerasjons AAV-genterapier, sier Pfizer. Illustrasjonsbilde: Getty Images Foto:

GLADE FOR FREMSKRITT: – Vi er fornøyde med fremskrittene i samarbeidet med Voyager, og vi fortsetter å la oss imponere av potensialet i TRACER-plattformen som hjelpemiddel for nestegenerasjons AAV-genterapier, sier Pfizer. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

Pfizer lisensierer AAV-kapsid for genterapi mot nevrologiske sykdommer

Voyager Therapeuticss sikrer seg ti millioner dollar etter at Pfizer benyttet seg av en opsjon for å lisensiere et AAV-kapsid fra Voyagers TRACERTM-kapsidplattform.

Publisert

Avtalen kvalifiserer Voyager for opptil 290 millioner dollar ved oppnåelse av fremtidige utviklings-, regulatoriske- og kommersielle milepæler. De vil også ha rett på fremtidige royalty-utbetalinger.

Voyager er et genterapi- og nevrovitenskapelig selskap som utvikler nestegenerasjons såkalte adeno-assosierte virus (AAV)-kapsider. AAV-kapsidet som Pfizer nå lisensierer, skal brukes i utviklingen av et potensielt genterapi-program rettet mot et ikke-oppgitt, sjeldent nevrologisk sykdomsmål.

Hjelper seg selv og andre selskap

Voyager-sjef Alfred Sandrock sier i en uttalelse fra Pfizer at Pfizers avgjørelse om å bruke sin opsjon reflekterer det signifikante forskningsfremskrittet Voyagers team har gjort, og at det ytterligere validerer potensialet TRACER-plattformen har for å hjelpe genterapier mot nevrologiske sykdommer.

– Samarbeid, slik som partnerskapet med Pfizer, er en grunnsøyle i vår todelte strategi for å benytte oss av vår nestegenerasjons kapsider, både for å muliggjøre våre partneres genterapi-programmer, og for å avansere Voyagers interne pipeline med svært differensierte kandidater mot GBA 1 Parkinsons sykdom, SOD1 ALS og andre nevrologiske sykdommer, sier Sandrock.

I henhold til den originale avtalen mellom de to selskapene, som ble offentliggjort i oktober i fjor, har Voyager allerede fått en forhåndsbetaling på 30 millioner dollar, og får nå ytterligere 10 millioner dollar fordi Pfizer har benyttet seg av opsjon for lisensiering.

– Nye terapeutiske valgmuligheter

Seng H. Cheng, Senior Vice President og vitenskapelig direktør i Pfizer Rare Disease, sier i en uttalelse at de er fornøyde med fremskrittene i samarbeidet med Voyager, og at de fortsetter å la seg imponere av potensialet i TRACER-plattformen som hjelpemiddel for nestegenerasjons AAV-genterapier.

– Vi er glade for å kunne fortette fremover med vår pågående evaluering av dette kapsidet og rollen den kan spille i å drive frem nye terapeutiske valgmuligheter for pasienter som lever med visse sjeldne nevrologiske sykdommer, sier han.  

Powered by Labrador CMS