PÅ SPORET AV NOE STORT: – Vi ser at at dette fungerer på ordentlige sår, og at dette er et biologisk aktivt produkt som påvirker cellene og som gjør at sårene gror bedre. Vi har alltid trodd på dette og sett tendenser til effekt i laben, men nå har vi vårt «proof of concept», sier Regenics-sjef Karl Rasmus Bryn. Bildet i bakgrunnen viser det utprøvende produktet Collex i en 3D-printer. Bilder i montasje: Regenics

Foto:

Regenics satser videre med ny sjef – på vei mot første kliniske studie

I desember i fjor tok Karl Bryn over ledelsen av det norske biotekselskapet Regenics etter Henrik Lund. Nå har selskapet gjort ytterligere prekliniske fremskritt med sin biomarine sårhelingsteknologi, og satser for fullt mot første kliniske studie. 

Publisert

DM Pharma skrev i fjor om oppstartsselskapet Regenics. Én av selskapets ledende produktkandidater er Collex, som potensielt kan bli verdens første 3D-printede bioaktive sårplaster. Alginat fra norsk tang og nanocellulose fra sjødyret tunikat brukes som komponenter for 3D-printingen. Dette integreres med selskapets bioaktive substans som kommer fra lakserogn-cytoplasma. Målgruppen er primært pasienter med brannsår eller diabetiske sår.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

10 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

Bedriftsabonnement



Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS