NY DIAGNOSTIKK GODKJENT: – Dette vil signifikant øke andelen pasienter som kan få forbedrede utfall, sier Thomas Shinecker, sjef for Roche Diagnosticss, om den nye FDA-godkjente testen som skal kunne finne brystkreftpassienter med lavt HER2-uttrykk. Illustrasjonsbilde: Getty Imagess

Foto:

Roche får FDA-ja til ny diagnostikk for pasienter med brystkreft

Pathway anti-HER2-testen er godkjent som såkalt ledsagerdiagnostikk for å identifisere pasienter med HER2-lav metastatisk brystkreft som er kandidater for behandling med trastuzumab deruxtecan (Enhertu).

Publisert

Amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA) godkjente denne uken testen fra Roche, som skal brukes til å finne brystkreftpasienter med spredning som har såkalt lav-HER2-uttrykk. Denne pasientpopulasjonen kan være aktuelle for målrettet behandling med det HER2-målrettede antistoffkonjugatet trastuzumab deruxtecan (Enhertu), som utvikles og kommersialiseres av AstraZeneca og Daiichi Sankyo. Omtrent halvparten av pasienter med metastatisk brystkreft har denne biomarkøren.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

10 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

Bedriftsabonnement



Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS