VAKSINE ER VIKTIGST: – Den årlige influenssavaksinen fortsetter å være det viktigste første steget mot å forebygge sykdom i barn, selv om det fortsatt er noen tilfeller der antiviral behandling trengs, sier Pedro Piedra, hovedutprøver for miniSTONE-2-studien. Illustrasjonsbilde: Getty Images Foto:

VAKSINE ER VIKTIGST: – Den årlige influenssavaksinen fortsetter å være det viktigste første steget mot å forebygge sykdom i barn, selv om det fortsatt er noen tilfeller der antiviral behandling trengs, sier Pedro Piedra, hovedutprøver for miniSTONE-2-studien. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

Roche får USA-godkjenning for influensamedisin til barn

Xofluza er ifølge selskapet den første og eneste enkeltdoserte orale medisinen for behandling av influensa som er godkjent for barn i USA fra fem år og oppover.

Publisert

Amerikanske legemiddelmyndigheter har godkjent en såkalt supplemental New Drug Application (sNDA) fra Roche for baloxavir marboxil (Xofluza) for behandling av akutt ukomplisert influensa i ellers friske barn mellom 5-12 år, og som har vært symptomatiske i under 48 timer.

I tillegg ble legemidlet godkjent som forebyggende middel (posteksponeringsprofylakse) for barn si samme alder som har vært i kontakt med influensasmittede. 

Kritisk viktig

Levi Garraway, medisinsk direktør og sjef for global produktutvikling i Roche, sier i en uttalelse at influena fortsetter å være en trussel mot folkehelsen, til tross for den pågående covid-19-pandemien.

– Effektiv antivirale legemidler er fortsatt kritisk viktige for å lette på byrden på helsevesenene. Xofluza har vist seg å være et viktig verktøy i kampen mot og forebyggingen av influensa i både voksne og ungdommer, og vi er nå glade for å kunne tilby husholdninger og yngre barn vår enkeltdose orale behandling, sier han.

– Vaksiner fortsatt viktigst

Godkjenningen av legemidlet baserer seg på resultater fra to fase 3-studier: miniSTONE-2, som evaluerte bruken av Xofluza i barn, og BLOCKSTONE, som evaluerte Xofluza som prevensjon for husholdninger, både voksne og barn.

– Historisk sett har barn i skolealder spilt en viktig rolle i spredningen av influensa. Den årlige influenssavaksinen fortsetter å være det viktigste første steget mot å forebygge sykdom i barn, selv om det fortsatt er noen tilfeller der antiviral behandling trengs, sier Pedro Piedra, hovedutprøver for miniSTONE-2-studien, i en uttalelse fra Roche.

Powered by Labrador CMS