UT I EUROPA: En norskutviklet hjemmetest for tarmsykdom, bestående av prøvetakingssett og en mobilapplikasjon, skal distribueres av MSD i Europa. Foto: Calpro

MSD skal distribuere norsk e-helseteknologi i Europa

Norske Calpro har inngått ny distribusjonsavtale med legemiddelgiganten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det norske selskapet Calpro har siden 1990-tallet utviklet utstyr for å diagnostisere tarmsykdommer. Nå skal legemiddelgiganten MSD distribuere selskapets teknologi på det europeiske markedet, melder Calpro i en nyhetsmelding.

Teknologien brukes for å teste forekomsten av proteinet calprotectin i avføringen – en indikator for inflammatoriske tarmsykdommer. Hos pasienter med kronisk betennelsessykdom i tarmen brukes calprotectin-tester for å overvåke graden av betennelse.

Produktet MSD nå skal distribuere i Europa, består av prøvetakingsutstyr og mobilapplikasjon. Pasienten får en prøvetakingspinne som skal stikkes inn i avføringen, og deretter i en væske som reagerer med calprotectin. Ved å fotografere dette ekstraktet med mobilkameraet, kan pasienten få opp prøvesvaret i den medfølgende mobilapplikasjonen. Med den samme applikasjonen kan prøvesvaret deretter sendes direkte til fastlegen, melder Calpro.

Det norske selskapet omsatte for mer enn 37 millioner kroner i 2015, og gikk med nærmere 7,5 millioner kroner i overskudd på driften.

Powered by Labrador CMS