ØNSKER SEG EMA: Forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen i Novo Nordisk. Foto: Novo Nordisk
ØNSKER SEG EMA: Forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen i Novo Nordisk. Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk vil ha EMA til Danmark

Råder regjeringen til å sette i gang påvirkningsarbeid for å få den europeiske legemiddelmyndighetens hovedkvarter til København.

Publisert

Det danske legemiddelselskapet Novo Nordisk har rådet regjeringen til å begynne det politiske arbeidet for å få den europeiske legemiddelmyndigheten EMA til Danmark. Det melder den danske næringslivsavisen Børsen.

Internasjonalisering
– Det vil hjelpe hele den danske eksisterende og kommende industrien for biomedisinske og medisinsktekniske områder, men også gi en internasjonalisering av København med vitenskapsmedarbeidere, uttaler forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen i Novo Nordisk til Dagbladet Børsen.

Kort tid etter at et flertall av den britiske befolkningen stemte for å melde Storbritannia ut av EU i juni, ble det klart at den europeiske legemiddelmyndigheten ikke lenger kan ha sitt hovedkvarter med rundt 900 ansatte i London.

Mange vil ha EMA
Flere land har kastet seg inn i konkurransen om å huse byråets hovedkvarter: Både fra Sverige, Spania, Italia og Tyskland har myndigheter, bedrifter eller interesseorganisasjoner tatt til orde for at EMA bør flyttes til nettopp deres hjemland.

Samtidig har utenriksdepartementet i Japan, på vegne av japanske legemiddelselskaper som har virksomhet i London, uttrykt bekymring for at EMA flytter fra den britiske hovedstaden.

Powered by Labrador CMS