Targovax mottar innovasjonsmidler

Det norske selskapet Targovax mottar 8,2 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge til selskapets vaksineprogram og planlagte kliniske studier.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

– Vi er veldig glade for å bli tildelt nok et prestisjefylt stipend til våre mutante RAS-vaksiner, uttaler Erik Digman Wiklund, administrerende direktør i Targovax. Foto: Targovax
– Vi er veldig glade for å bli tildelt nok et prestisjefylt stipend til våre mutante RAS-vaksiner, uttaler Erik Digman Wiklund, administrerende direktør i Targovax. Foto: Targovax

Selskapet skriver i en pressemelding at de mottar støtten for å akselerere produktutviklingsaktiviteter knyttet til selskapets TG mutant RAS-vaksineprogram og planlagte kliniske studier. Tidsrammen for støtten fra Innovasjon Norge er fra 2022 til 2024.

– Gjennom dette prosjektet tar Targovax og deres partnere sikte på å løse en viktig del av den store, internasjonale samfunnsutfordringen som kreft representerer, uttaler Kristin Wolloch Haugen, direktør i Innovasjon Norge Oslo Viken i pressemeldingen.

– Innovasjon Norge har gitt et betydelig tilskudd for å redusere utviklingsrisikoen i prosjektet, som vi mener har et høyt innovasjonsnivå og et stort potensial for verdiskaping i Norge. Norges forskningsråd har også bidratt med midler til dette spennende prosjektet.

Erik Digman Wiklund, administrerende direktør i Targovax uttaler at selskapet er svært glad for å bli tildelt nok et prestisjefylt stipend til deres mutante RAS-vaksiner.

– Targovaxs TG-program er satt opp for å utvikle innovative nye immunterapier som retter seg mot kritiske mutasjoner i KRAS, en nøkkeldriver for rundt 30 prosent av alle krefttilfeller. Med støtte fra Innovasjon Norge har vi nå sikret totalt inntil 18 millioner kroner i tilskuddsmidler, noe som vil gjøre oss i stand til å flytte TG-programmet raskere og bredere fremover, og dermed gi nytte for en pasientgruppe med dårlig prognose og få. tilgjengelige behandlingsalternativer, uttaler Wiklund.

Powered by Labrador CMS