Ny administrerende direktør i ACD Pharma

Henrik Birk er ansatt som ny administrerende direktør i forsknings- og utviklingsselskapet ACD Pharma.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

TILTRER I APRIL: Henrik Birk er ny administrerende direktør i ACD Pharma. Birk tiltrer i stillingen i april. 

      
        Foto: Stine Sophie Winckel/ACD Pharma
TILTRER I APRIL: Henrik Birk er ny administrerende direktør i ACD Pharma. Birk tiltrer i stillingen i april.  Foto: Stine Sophie Winckel/ACD Pharma

Henrik Birk kommer til ACD Pharma fra jobben som executive vice president og chief operating officer i det danske vaksineselskapet Bavarian Nordic.

Birk tiltrer i stillingen i april, men selskapet skriver i en pressemelding at han allerede nå vil involvere seg i driften av selskapet.

– Det er med stor glede og entusiasme at jeg tar imot jobben som administrerende direktør i ACD Pharma. Selskapet har allerede skapt fantastiske resultater, og jeg er stolt over å få lov til at bidra til å akselerere denne utviklingen enda mer, både innen akvakultur og på det humane feltet, uttaler Birk.

Går inn i ny fase

– Selv om akvakultur forblir et viktig segment, har resultatene og de vitenskapelige framskrittene forskerne våre har oppnådd innen bakteriofager gjort at ACD Pharma nå går inn i en ny fase, hvor vi også sikter mot humanmarkedet. Da er ledelsen helt avgjørende, og vi kunne ikke bedt om en bedre kandidat enn Henrik Birk til å gjøre denne jobben, uttaler Jim-Roger Nordly i en pressemelding.

– Henrik har solid erfaring med å bygge vaksineproduksjoner og drive R&D pipelines, og nå får han ansvaret for å ta ACD Pharma de viktige neste stegene videre til å bli en ledende aktør innen utvikling og kommersialisering av bakteriofagprodukter og vaksiner, uttaler Nordly.

ACD Pharma bygger for tiden stor-skala bakteriofagfabrikk med legemiddelstandard på Leknes i Lofoten. Fabrikken rigges også for vaksineproduksjon og samlokaliseres med nye hovedkontor til ACD Pharma og de andre selskapene i Nordly-konsernet.

Rekrutterer

Selskapet planlegger å rekruttere et team på 40-50 personer innen utvikling og produksjon av bakteriofagprodukter og vaksiner de neste tre-fire årene.

– Fabrikken og laboratoriene er bygget etter den høyeste internasjonale kvalitetsstandarden og er designet med maksimal fleksibilitet og kapasitet både med tanke på eksisterende og nye produkter. Fabrikken støtter både den eksisterende R&D pipelinen og er fleksibel nok til å tilpasse seg andre produkter og teknologier også, uttaler Birk.

Powered by Labrador CMS