OPPKJØP: Administrerende direktør Björn Larsson (t.h) og Observe Medical har inngått en oppkjøpsavtaøe med administrerende direktør Rune Nystad (t.v) og Biim Ultrasound. Foto: Bård Gudim/Observe Medical Foto:

OPPKJØP: Administrerende direktør Björn Larsson (t.h) og Observe Medical har inngått en oppkjøpsavtaøe med administrerende direktør Rune Nystad (t.v) og Biim Ultrasound. Foto: Bård Gudim/Observe Medical

Foto:

Observe Medical kjøper Biim Ultrasound

Medtech-selskapet Observe Medical kjøper opp selskapet Biim Ultrasound for 185 millioner kroner.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

– Oppkjøpet av Biim er banebrytende for Observe Medical. Vi er et nordisk basert medtech-selskap med global rekkevidde, og ved å slå oss sammen med Biim Ultrasound styrker vi produktporteføljen og utvider distribusjonsnettverket vårt globalt, uttaler Björn Larsson, administrerende direktør i Observe Medical i en pressemelding.

Av summen på 185 millioner kroner er 50 millioner kroner kontanter, resterende gjøres opp i aksjer.

Observe Medical er et nordisk basert medtech-selskap som utvikler og kommersialiserer egenutviklede og innovative medtech-produkter. Biim Ultrasound er etablert i Narvik og har kontorer i Oulu, Finland og Florida, USA.

Biim Ultrasound er medisinsk ultralydteknologi-selskap som blant annet har utviklet en trådløs ultralydsonde som kan brukes til å skanne pasienter og prosessere bilder på sekunder. Produktet mottok i 2018 godkjenning fra den amerikanske legemiddelmyndigheten FDA. Verktøyet ble godkjent for ultralydavbilding av menneskekroppen og blir blant annet brukt i forbindelse med nål- og kateterinnføringer for dialyse og vaskulær tilgang.

– Jeg er stolt over hva vi har oppnådd i Biim Ultrasound så langt, og at Observe Medical ser markedsbehovet for Biim og dets potensial innenfor dialyse og vaskulær tilgang. Vi har en felles visjon om å bruke innovative teknologier for å forbedre pasientresultater og fremme gunstig helseøkonomi. Sammen og som et resultat av transaksjonen vil vi dra nytte av betydelige synergier og fortsatt vekst av virksomheten, uttaler Rune Nystad, administrerende direktør og medgründer i Biim Ultrasound.

Powered by Labrador CMS